יום שני, 2 בינואר 2017

הכנתי פסטה בסיר בשרי, האם מותר לחמם אותה במיקרוגל עם גבינה צהובה?

וכן, האם מותר לאכול מרק פרווה שבושל בסיר בשרי בצלחת חלבית?


תשובה אחת לשתי השאלות:
אם הסיר שהכינו בו את התבשיל הפרווה היה  "לא בן יומו" (שלא בישלו בו 24 שעות משהו בשרי/ חלבי) אז למעשה סיר זה נחשב ל'פרוה' וכל מאכל פרווה שנבשל בו ניתן יהיה לבשלו בכלי מהמין השני ואף להוסיף לו בשר או גבינה לפי הצורך.


אם הסיר "בן יומו" (בושל בסיר זה בשר בתוך 24 שעות לפני בישול הפסטה) ולאחר הבישול הסיר נשטף היטב עם סקוץ' וסבון כלים כמקובל בימנו אז:
לספרדים: לפסיקת השו"ע כפי שהבין הרב עובדיה ניתן לכתחילה לאכול פסטה זו עם גבינה בכלי חלבי
לאשכנזים: לכתחילה יש להמנע ממצב זה אך בדיעבד אם כבר שמו הפסטה בכלי חלבי או כבר ערבבו עם גבינה מותר לאכול.


הערה בדין 'חריף':

אם מטגנים בלא שמן בצל חריף  מאד או פלפל חריף  במחבת בשרית אז גם בכלי שאינו בן יומו נתייחס לכתחילה לתבשיל כבשרי ולא נוכל לערבבו עם חלב.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

המלצת העורך

מדוע חלק ממתינים 6 שעות בין בשר וחלב וחלק נוהגים פחות?

מה עניין של להמתין 6 שעות בין בשר וחלב? שני טעמים עיקריים הוזכרו לעניין: רש"י כתב: "משום דבשר מוציא שומן והוא נדבק בפה ומאריך...