יום שני, 4 באפריל 2016

הרב מאיר לפיד

מי אני?

נולדתי למשפחה רחוקה מיהדות במדינת טג'יקיסטן (בין אפגניסטן לסין). 
בישראל גדלתי בעיר אילת, והתחנכתי בחינוך הדתי לאומי, וזאת למרות שבבית - הוריי לא היו דתיים.
מצד אחד, אבי ז"ל היה איש מדע, רב אשכולות, מהעליה הרוסית של שנת 91 - ומאידך למדתי ב"ישל"ץ" בירושלים שם "כולם בנים של רבנים".
מצד אחד משפחתי גרה באילת 'עיר הנופש והחופש' - אך מאידך הצפנתי עד לישיבה הגבוהה בטבריה. עשיתי תואר בחינוך יסודי.

מכל הנ"ל, ומנסיבות נוספות, נוצרה שיטת לימוד שאולי אינה חדשה לך לחלוטין, 
אך היא מביאה לתוצאות חדשות: 
בירור ההלכה בצורה מחייבת - שלעולם הדברים יהיו מוסכמים על חז"ל ומסורת הפסיקה
אך מאידך יעלו בקנה אחד עם המוסר האנושי הכללי והשכל הישר שחנן בו הקדוש ברוך הוא את בריותיו. 

הריני מזמין אתכם להשתתף איתי בבירור סודות התורה וההלכה,

בציפיה שנזכה להתגלות אורות חדשים שטרם נראו בעולם.




המלצת העורך

מדוע חלק ממתינים 6 שעות בין בשר וחלב וחלק נוהגים פחות?

מה עניין של להמתין 6 שעות בין בשר וחלב? שני טעמים עיקריים הוזכרו לעניין: רש"י כתב: "משום דבשר מוציא שומן והוא נדבק בפה ומאריך...