יום חמישי, 21 באפריל 2016

איך לרחוץ כלים כשיש רק כיור אחד?

שאלה

איך לרחוץ כלים כשיש רק כיור אחד?

תשובה

האיסור לערבב בין בשר לחלב הינו דווקא כאשר העירבוב נעשה ב'דרך בישול' כלומר מלווה בחום.
גם השריה משותפת של בשר בחלב נחשבת מדרבנן כבישול וגם כן עלולה לאסור את הכלים.
על כן:

לכתחילה:

יש להקפיד לשטוף כל הכלים מיד בגמר הסעודה ולא להניח בכיור כלים מסוגים שונים יחד.

בדיעבד:

קרה מקרה ויש בכיור כלים מסוגים שונים (חלבי ובשרי) צריך לשוטפם בזריזות במים שחומם לא יעלה על 40 מעלות צ' (הסימן לכך הוא שהמים נעימים למגע הידיים). ניתן להשתמש בסקוץ' אחד אך רצוי שיהיו נפרדים בגלל שבמאכלים בשריים יש הרבה פעמים שמנוניות שנדבקת לסקוץ' ועלולה לעבור ממנו לכלים החלביים (למעשה זה מעורב עם סבון ולכן לא כ"כ בעייתי ובכ"ז עדיף שלא יקרה).
אם רוצים לשטוף במים רותחים דוקא אז צריך להקפיד שיהיו בכיור רק כלים ממין אחד ושתהיה רשת ייעודית (חלבית/ בשרית) שתפריד בין הכלים לבין הכיור שהרי במצב כזה הכיור עלול להיות 'טרף' ולאסור את הכלים.

בדיעבד חמור


קרה מקרה וכלים עם שאריות חלב ובשר הושרו יחד באותו כיור למשך יותר מ24 שעות הכלים עלולים להאסר וצריך לבדוק המקרה מול פוסק הלכה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

המלצת העורך

מדוע חלק ממתינים 6 שעות בין בשר וחלב וחלק נוהגים פחות?

מה עניין של להמתין 6 שעות בין בשר וחלב? שני טעמים עיקריים הוזכרו לעניין: רש"י כתב: "משום דבשר מוציא שומן והוא נדבק בפה ומאריך...